Pokličite 01 431 50 86 ali 031 421 648

Velika Loka pri Trebnjem

TURISTIČNA KMETIJA OBOLNAR
Velika Loka pri Trebnjem

Izletniška kmetija Obolnar se nahaja na mirni idilični lokaciji sredi gozdov v dolini reke Mirnščice, nedaleč od Čateža pri Trebnjem. Kmetija leži v vasi, na samem ob gozdu, ob potoku in sredi travnikov.
Otroci spoznajo kmetijo z domačimi živalmi, se odpravijo na pohod do bližnje domačije z ribnikom. Pot jih vodi skozi gozd, kjer spoznavajo raznolikost dreves in podrastja ter se na koncu poti okrepčajo z malico, da si naberejo novih moči za pohod nazaj na kmetijo. V okolici si naberejo dračja za večerni kres, kjer si spečejo hrenovke. Širni travniki in gozdovi v bližini ponujajo ob raz-ličnih letnih časih različna zelišča, ki jih otroci najprej spoznajo in potem še naberejo. Glede na letni čas, lahko potem iz njih izdelujejo regratov med, izrezujejo buče, pripravljajo bezgov sirup, nabirajo kostanj, lešnike, gobe, … Poleg domačih živali spoznajo tudi bližnje damjake in si ogledajo stari mlin.

Oddaljenost od Ljubljane: 55 km
Kapacitete kmetije: 27 ležišč
Zdravstveno varstvo: v sklopu ZD Trebnje

OKVIRNI PROGRAM