Pokličite 01 / 431 50 86 ali 031 / 421 648


Home » Baze » Bohinj

Bohinj

TABORNIŠKI CENTER BOHINJ

Gozdna šola Taborniškega centra Bohinj se nahaja v Triglavskem narodnem parku, na čudoviti jasi ob Bohinjskem jezeru in ponuja odlične pogoje za izvedbo vrtcev v naravi.
Otroci lahko tu skupaj z izkušenim tabornikom spoznavajo naravne in kulturne značilnosti alpskega prostora, odkrivajo naravo in jo občutijo v vsej njeni lepoti, se srečajo s športnimi izzivi ali taborniškimi spretnostmi.
Gozdna šola je izvrstno izhodišče za doživljanje narave Triglavskega narodnega parka. Spomladi in jeseni se v okolici Bohinjskega jezera ponujajo številne sprehajalne poti – skozi gozd do slapa Savice, do prelepih korit Mostnice, okrog jezera, ….
Pred domom je velik travnik, ki je uporaben kot velika igralna površina na prostem, asfaltirano igrišče za odbojko ali košarko, ki ga lahko uporabimo tudi za druge igre z žogo, ognjišče z masivnimi lesenimi klopmi postavljenimi v krogu, je v suhem vremenu družabni prostor ob ognju (zvečer in tudi čez dan), okolica tabornega prostora ponuja raziskovanje gozda, do obrežja jezera pa je manj kot 100 m.

Oddaljenost od Ljubljane: 85 km
Kapaciteta doma: 28 ležišč
Zdravstveno varstvo: v sklopu ZD Bled

taborniski_center_bohinj

 

 

 

 

 

 

 

PROGRAM

SPOZNAVANJE IN VAROVANJE NARAVE IN OKOLJA:
– igre z vsebino »občuti naravo«, »naravna umetnost«, »spremembe v okolju«…

GIBANJE V NARAVI IN DRUGE SPRETNOSTI:
– (v kopnem) sprehod po Zlatorogovi pravljični deželi: v Ukancu je urejena pot s postajami, na katerih se otroci seznanijo s pravljicami ter preizkušajo svoja čutila in spretnosti.
– iskanje zaklada ali »lov na lisico«: orientacija s pomočjo sledi ali preprostih potnih znakov; možno jo je izvesti v samem taboru ali vključiti bližnjo okolico, za najmlajše v omejeni obliki tudi v samem domu;
– krajši in daljši izleti po okolici, del poti ob jezeru, k slapu Savica, ob koritih Mostnice, do slapa Mostnice;
– (v kopnem) kurjenje ognjev: nabiranje dračja, postavljanje in prižiganje taborniških ogenjčkov imenovanih »piramida«.
– (v kopnem) postavljanje preprostega šotora iz šotorskih kril, uporaba šotorskega krila,
– kuharske delavnice: izdelava peciva, preproste jedi skupaj s kuharjem,

IGRE:
– štafetne in druge igre na prostem ali v prostoru,